19th January, 2020

AGM Tahunan Persatuan Bahasa Melayu 2019(Perjumpaan Ke-1 Sesi Petang)

Persatuan Bahasa Melayu telah mengadakan perjumpaan pada 7 Januari 2019,iaitu hari Selesa.Pada tahun ini,guru penasihat kita ialah Ng Fang Fang kepada Persatuan Bahasa Melayu sesi pagi.Pada hari ini,guru penasihat telah memilih beberapa aktiviti yang akan dijalankan pada hari kemudian.Selain itu,pemilihan ahli-ahli jawatankuasa telah diadakan untuk memastikan mesyuarat-mesyuarat akan diadakan dengan lancar.Ahli-ahli sangat bersemangat untuk memilih AJK persatuan ini.Jumlah ahli-ahli pada tahun ini adalah sebanyak 24 orang.

Yang berikut merupakan senarai ahli jawatankuasa sesi petang:

Pengerusi:Loh Han Mei

Setiausaha:Ong Yee Jia

Bendahari:Vivian Ch’ng Yi Wen

Projek Hijau:Lim Min Jun

Blog:Ng Jing Han

Selepas memilih ahli jawatankuasa,guru penasihat pula memberi latihan kepada ahli-ahli sebagai tinjaun.Perjumpaan ini telah memberikan banyak pengalaman kepada ahli-ahli persatuan.Pada pukul 4.15p.m,ahli-ahli pun bersurai.

“SEHATI SEJIWA”

Khas daripada,

Persatuan Bahasa Melayu

SMJK Perempuan China Pulau Pinang