19th January, 2020

Latihan Tatabahasa(Perjumpaan Ke-2 Sesi Pagi)

Pada 14 Januari 2019,Persatuan Bahasa Melayu telah mengadakan perjumpaan ke-2.Pada hari ini,persatuan B.M. telah membuat latihan tatabahasa.

Guru penasihat telah memberikan seseorang latihan tatabahasa.Guru penasihat mengatakan bahawa ahli-ahli persatuan perlu membuat semua latihan tatabahasa dalam masa yang ditetapkan.Selepas guru penasihat memberi taklimat yang ringkas ahli-ahli persatuan berjawab dengan keadaan yang sunyi.Seterusnya guru penasihat pun memberi jawapan untuk semakkan.

Tujuan aktiviti ini diadakan adalah untuk menambahkan ilmu pengetahuan dan menguatkan peringatan tatabahasa supaya dapat bersedia menghadapi peperiksaan.Masa hampir tamat,guru penasihat mengucapkan terima kasih atas kerjasama ahli-ahli.Pada tepat 4.15 petang,ahli-ahli pun bersurai.

SEHATI SEJIWA”

Khas daripada,

Persatuan Bahasa Melayu

SMJK Perempuan China Pulau Pinang

Posted at 6:17 pm | Comment (0)

You must bee logged in to post a comment.