5th February, 2020

Nyanian Lagu Melayu(Perjumpaan Ke-3 Sesi Pagi)

Pada 14 Januari 2019,Persatuan Bahasa Melayu telah mengadakan perjumpaan ke-2.Pada hari ini,persatuan B.M. telah mengadakan nyanian lagu Melayu.

Guru penasihat telah meminta ahli-ahli persatuan mencari lagu Melayu dan membawa ke sekolah.Semua ahli berada dalam beberapa kumpulan dan mempamerkan lagu Melayu.Ahli-ahli mengikut lagu menyanyi dengan suara yang merdu.Selain itu,guru penasihat juga memberikan kita mendengar lagu-lagu kaitan cinta akan negara.Hal ini adalah untuk menunjukkan kegemilangan negara kita dan semangat cinta akan negara.

Selepas mendengar lagu=lagu Melayu,masa telah hampir tamat.Guru penasihat mengucapkan terima kasih atas kerjasama ahli-ahli persatuan.Pada pukul 4.15pm,ahli-ahli persatuan pun bersurai.

“SEHATI SEJIWA”

Khas daripada,

Persatuan Bahasa Malaysia.

SMJK Perempuan China Pulau Pinang