17th April, 2015

Pertandingan Sahibba Tingkatan 3 (Peringkat Sekolah)

Pada hari Selasa yang lalu,Panitia Bahasa Malaysia Sekolah Menengah Jenis Kebangsaan Perempuan China Pulau Pinang telah menganjurkan Pertandingan Sahibba Peringkat Sekolah untuk pelajar Tingkatan 3.Pertandingan ini telah dibantu oleh ahli-ahli Persatuan Bahasa Malaysia kami untuk menjayakannya.Pertandingan ini telah menerima banyak sambutan daripada para peserta.

Berikut adalah sedikit gambar semasa pertandingan dijalankan:

Peserta sedang bermain sahibah

Pelajar Tingkatan 5 menjadi hakim

Keadaan semasa pertandingan sahiba

Peserta sedang bermain sahibah

Peserta sedang bermain sahiba

Peserta Tingkatan 3 mengambil gambar dengan guru selepas pertandingan

Peserta Tingkatan 3 mengambil gambar dengan guru selepas pertandingan.

Pemenang mengambil gambar dengan guru

Saudari Nur Dayana Batrisya dan Boey Hsieh Yin telah diumumkan sebagai pemenang dan telah  mengambil gambar dengan guru.Tahniah dan syabas diucapkan kepada mereka.

Perserta sedang berfikir

Peserta msedang membina perkataan.

Kedua-dua peserta sedang berfikir

Kedua-dua peserta sedang berbincang akan perkataan yang dapat dibina.

Peserta sedang berfikir

Kelihatan peserta tersebut amat gelisah.

Pertandingan ini telah berjalan dengan lancar.Tahniah kepada yang berjaya dan yang tidak berjaya jangan sedih.Anggaplah ini sebagai satu pengalaman yang baik.Percayailah ayat ini tumpas bukan tumpas selamanya.Oleh itu,teruskan usaha anda!Semoga berjaya!

Posted at 8:34 pm | Comments (2)

1. On April 25, 2015 at 10:05 PM persbm.ppc@smjk.edu.my said:

April 25, 2015 at 10:05 PM

Saya berasa amat bersyukur dan gembira kerana dapat membantu dalam menjayakan pertandingan ini.

2. On April 30, 2015 at 10:33 PM persbm.ppc@smjk.edu.my said:

April 30, 2015 at 10:33 PM

Saya ialah salah seorang ahli persatuan Bahasa Malaysia.Saya berasa sangat gembira kerana dapat membantu guru dan ahli jawatankuasa bersama-sama untuk menjayakan pertandingan ini.Inilah satu pengalaman yang baik saya perolehi.